Cautare

851 de rezultate pentru "pictura icoanelor pe lemn" (3.14 secunde)
In secolele VII-VIII dupa Hristos, in Imperiul Bizantin a aparut o miscare spirituala considerata eretica in interiorul Bisericii Ortodoxe, care avea drept scop distrugerea icoanelor.
Toata suflarea romaneasca il poate vedea, atunci cand nu schimba canalul, pe "razboinicul luminii" impartind bani in stanga si-n dreapta, de cate ori iese sa faca bai de multime.
Caci morala comunista instiga la ura, legitima crima, pe cand morala crestina indeamna la iubire intre oameni, la cinste, la respectarea unor reguli de igiena sufleteasca minime.
“Valorile bijuteriilor si a tablourilor este estimativa pe baza aprecierii unor experti. ... la care este actionar, impreuna cu sotia, in procent de 85%, produce, printre altele, barci cu motor, pe care le foloseste pe Lacul Snagov, unde le fac probele. ... icoane pe sticla si lemn, 4.700 de euro;
In Romania, ceva mai mult de un sfert (27%) din numarul mediu de salariati din acel an lucra, in 2005, in industrii bazate pe prelucrarea materialului lemnos, in trei mari sectoare:
crysocolla, jasp peisaj, lemn pietrificat - la 300 RON, cuart fumuriu - 150 RON, lemn - 70 RON, carneol - intre 30 - 40 RON, fluorina - 60 RON, calcit - 30 RON si jasp rosu - la 25 RON.
La targul Piata taraneasca organizat in curtea Muzeului Taranului Roman, Stelian Popa are un stand cu coliere din lemn unicat, viu colorate. "Creez de sapte ani coliere din lemn facute la strung.
La etajul I al Salii Dalles din Bucuresti, in cadrul Targului de Craciun, Liviu Flesariu expune icoane din lemn pe sticla. El le lucreaza in lemn, iar fiica sa, Doina Flesariu, le picteaza. "Fac icoane pe sticla din zona Ardealului.
Este artistul care a asimilat in opera sa toata istoria sculpturii pe care a dominat-o si a depasit-o, dupa cum remarca criticul de arta Mircea Deac, in volumul Constantin Brancusi (Editura Meridiane, 1966).
Sotii Adriana si Bogdan Divrician de la DIVADI au fost prezenti recent la tarvul de la MTR, cu tricouri si rochii pictate cu culori speciale pentru textile si cu icoane pictate pe sticla si pe lemn.
icoane de lemn, cruci diferite - la 3, 5, 10 si 20 RON, cruci de purtat, linguri de lemn de cires - intre 35 - 40 RON, ornamente din sfoara impletita pentru ghivece - la 30, 35 si 65 RON, cruciulite de purtat la 2 - 3 RON, ne-a spus Viorel Marian.
Cei doi au venit in acest week-end la Targul de Sanmedru organizat in curtea Muzeului Taranului Roman, cu obiecte de arta populara si arta africana - o statueta la 350 RON, un Buddha mic - la 150 RON, doua statuete ce reprezinta un cocos din lemn - la 200 RON si o gaina de lemn pictate - la 300 RON, doi clovni - la 150 RON si 200 RON, o rasnita pictata - la 120 RON, casute de lemn de artizanat, aparute in anii 90, care costa 80 RON, o masca din alama superba, ce reprezinta o bufnita - la 80 RON.
Avem si scaunele de lemn pictate manual de mesterii din Horezu. ... Avem si gentute din piele naturala pentru fetite si puzle-uri din lemn facute in Harghita, dar si clopotei din alama, ne-au spus cele de la Traditional Robox.
Am venit cu cutiute de lemn pictate in stil traditional cu globuri pictate, o fetita din tartacuta pictata - la 90 RON, linguri de lemn pictate - la 25 RON, animalute din sfoara:
La 35 km pe soseaua Bucuresti - Ploiesti, dupa localitatea Ciolpani, un indicator dreapta directioneaza spre Club Nautic. Podul pietonal care traverseaza DN1 pe aici, precum si o benzinarie aflata pe partea stanga, sunt alte doua puncte de reper ajutatoare.
Guvernul Romaniei a adoptat o hotarire pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spatiilor de depozitare a materialelor lemnoase si al instalatiilor de prelucrat lemn rotund.
Noua lege a sanatatii, haos si limba de lemn Reforma sistemului sanitar arata ca mintea lui Traian Basescu Cei care au nervi si timp de pierdut pentru a lectura noua lege a sanatatii elaborata de "specialistii" de la Cotroceni ai lui Traian Basescu, vor constata ca mult invocata reforma a sistemului sanitar seamana izbitor cu haosul din mintea presedintelui Romaniei.
Casa Poporului, la un pas de a avea acoperis din sticla sau lemn Pana la ajunge la forma actuala Palatul Parlamentului a suferit, pe hartie, numeroase modificari. ... Intre acestea se numara un imobil cu acoperisuri din lemn sau cupole si fatada din sticla.
E, citesc eu pe dedesubtul ragnetului dojenitor, o idiotenie. ... Nemtii cumparau, era singura smecherie ingaduita, in ladite de lemn, musai in ladite de lemn, legume si fructe romanesti. ... Lemn brut. ... Da, domnule norvegian, ai slobozit un strigat pe care-l receptionez ca pe o dovada de dragoste.
Pe de alta parte, prin recentul aviz al Ministerului Finantelor, industria mobilei va fi afectata pe termen mediu si lung, mai ales in conditiile in care in februarie 2004 a mai existat o astfel de majorare care a fost in cuantum de 54%.
google-analytics.com